De Vlietende WereldWalkinfo Kenninji tempel

De Kenninji tempel is de oudste en belangrijkste zentempel in Kyoto. De tempel staat bekend om zijn prachtige schilderijen en tuinen. De Kenninji tempel bestaat uit verschillende grote zalen en poorten met ongeveer twintig kleinere gebouwen eromheen.

Het tempelterrein is gratis toegankelijk voor het publiek, maar bezoekers moeten een toegangsprijs betalen om het hoofdgebouw in het centrum van het complex te betreden.

Eenmaal binnen kunnen bezoekers de meubilering en aankleding van het hoofdgebouw verkennen en genieten van verschillende soorten grindtuinen. Bezoekers kunnen ook afbeeldingen van draken bewonderen die op de schuifdeuren zijn geschilderd.

De Kenninji tempel is een plek waar boeddhisten mediteren en de leer van de Boeddha bestuderen. Stilte is daarbij een belangrijk onderdeel, omdat het helpt om de geest te kalmeren en inzicht te krijgen in de ware aard van de werkelijkheid. De Kenninji tempel heeft verschillende prachtige tuinen waar bezoekers kunnen genieten van de rust en de schoonheid van de stilte (als het niet te druk is…) .