De Vlietende WereldWalkinfo Arashiyama bamboebos

In het westen van Kyoto ligt een prachtig natuurgebied waarin zich het Arashiyama bamboebos bevindt dat bekend staat om zijn dicht bij elkaar staande, hoge bamboestengels. Het bos heeft een lange en interessante geschiedenis, die verbonden is met de cultuur en de religie van Japan.

Het bamboebos van Arashiyama was oorspronkelijk een onderdeel van de tuinen van de keizerlijke en adellijke villa’s en tempels die in de Heian-periode (794-1185) in Arashiyama werden gebouwd. Arashiyama was een favoriete bestemming voor de elite om te genieten van de natuur. Bamboe was een populair element in de tuinen, omdat het symbool stond voor zuiverheid, kracht en flexibiliteit.

In de Edo-periode (1603-1868) werd het bamboebos van Arashiyama een bron van inspiratie voor veel kunstenaars, vooral voor de ukiyo-e schilders, die scènes uit het dagelijkse leven afbeeldden. Het bamboebos werd vaak geschilderd als een achtergrond voor de portretten van de geisha’s, de courtisanes en de acteurs die in Arashiyama werkten.

Het Arashiyama bamboebos is dus een historisch en cultureel monument dat de schoonheid en de traditie van Japan weerspiegelt. Het bos is een plek waar je kunt wandelen, fietsen, picknicken of gewoon genieten van de sfeer. Het bos is een plek waar je je kunt verbazen over de wonderen van de natuur.