De Vlietende WereldWalkinfo Fushimi Inari

Fushimi Inari Taisha met zijn galerijen van oranjerode torii-poorten is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Japan. De poorten zijn een symbool van de rijkdom en de religieuze traditie van Japan.

De tempel werd gesticht in 711 op de Inariyama-heuvel, in het zuidwesten van Kyoto. Inari Okami is de god van de rijst, de landbouw en de welvaart.

De tempel is vooral bekend om zijn duizenden oranjerode torii, die poorten zijn die de grens tussen het gewone en het heilige aangeven. Deze torii zijn geschonken door personen, families of bedrijven die de god Inari Okami wilden bedanken of vragen om een gunst. De torii vormen een pad dat naar de top van de heuvel (233 meter) leidt, waar het heiligste voorwerp van de tempel te zien is (lees Fujisan om erachter te komen wat dat voorwerp is).

De torii-poorten werden voor het eerst gebouwd in de 16e eeuw. Het aantal torii-poorten is sinds die tijd voortdurend toegenomen. Tegenwoordig zijn het er meer dan 10.000.

De tempel heeft ook veel beelden van vossen, die de boodschappers van Inari Okami zijn. De vossen hebben in hun bek vaak een sleutel, die symbool staat voor de sleutel van de rijstschuur.

Fushimi Inari Taisha is een belangrijk religieus centrum en een populaire toeristische attractie. Het heiligdom is een levendige plek waar mensen van over de hele wereld samenkomen om te bidden, te mediteren of gewoon te genieten van de schoonheid van de omgeving en het uitzicht.